Dijital oyun sektöründe Türkiye’nin önü açık

Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli, doğru strateji ve akıllıca bir yatırımla 10 yıl içerisinde dijital oyun sektöründe 15 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşılabileceğini söyl

Dijital oyun sektöründe Türkiye’nin önü açık

Kendirli, Türkiye’de dijital oyun sektörünün ciddi bir gelişme içerisinde olduğunu ifade ederek, Türk şirketlerin önemli başarı elde ettiğini belirtti. Türk kültürünün çok zengin ve hikayeci olduğuna işaret eden Kendirli, bunların oyun sektörüne aktarılması halinde çok ciddi başarı elde edebileceklerini vurguladı. Kendirli, ‘’Türkiye’nin önü dijital oyun sektöründe çok açık. Bir başka ulusun sahip olamayacağı şekilde açık. Ancak yeteneklerimizi yeni medya dediğimiz ortamda hikayelerimizi ve yeteneklerimizi dijitale aktarmak zorundayız” dedi. Dünya dijital oyun pazarının 110 milyar doları aştığının altını çizen Kendirli, şöyle devam etti: ‘’Türkiye’de bu rakam 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değişiyor. Yani 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında oyun ihracatımız var. Türkiye’nin kapasitesi bu değil. Türkiye, tıpkı dizilerde olduğu gibi çok yüksek rakamları yakalayabilir.”

EKONOMİYE GELİR SAĞLAYACAK

Şu anda en büyük kapasiteye sahip ülkelerin 14-15 milyar dolarlık oyun pazarı olduğunu dile getiren Kendirli, Türkiye dünya oyun pazarında 16’ncı ile 18’inci sıra arasında gidip geldiğini anlattı. Kendirli, ‘’Ancak ilk sıralardaki ülkelerle aramızda korkunç fark var. Doğru bir strateji ve akıllıca bir yatırımla 10 yıl içerisinde dijital oyun sektöründe 15 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşabiliriz. Yakında sadece bir Türk oyun şirketinin 1-1,5 milyar değer ulaştığını göreceksiniz. Böyle 20 şirketinizin olduğunu düşünsenize. Ekonomiye çok ciddi gelir sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X