Dik durmaya devam edeceğiz

Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetleyen iş dünyası temsilcileri, ”Dik durmaya devam edeceğiz. Acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağız. Teröristler hedeflerine ulaşamayacaklar” şeklinde görüş belirtti.

Dik durmaya devam edeceğiz

Ankara’daki terör saldırısına iş dünyasından tepki yağdı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, yayınladığı kınama ve başsağlığı mesajında, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü ve asırlardır Anadolu topraklarında devam eden kardeşliği bozmak isteyen alçak saldırıların asla amacına ulaşamayacağını vurguladı. ”Teröre karşı dik durmaya, hain saldırılara ve şer odaklarına karşı tek yürek olmaya devam devam edeceğiz” diyen Burkay, oluşturulmak istenen kaos senaryolarının bozulacağını söyledi. 

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan da, yine çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğunu belirterek, ”Yanan yürekleri teselli edecek söz bulmanın ağırlığı altında ezilmekteyiz. Gelinen noktada tahammül sınırının kalmadığı ortadadır. Ancak ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına, zor da olsa sabrı ve metaneti elden bırakmamak gerekmektedir” dedi. Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Ramazan Kaya ise, ”Tarihimizin ışığıyla bu zor günlerden de birbirimize daha sıkı kenetlenerek, barış ve huzur içerisinde çıkabileceğimize olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİMİZE SARILMALIYIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yayımladığı mesajında, saldırının insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu belirtti. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Hisarcıklıoğlu, ”Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, ”Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak, son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti, topraklarından sonsuza kadar silecektir” diye konuştu.

TERÖRÜ LANETLEME AÇIKLAMALARI YAPMAK İSTEMİYORUZ ARTIK

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, hükümeti gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak aksiyon almaya davet etti. Türkiye’nin başkenti Ankara’da son 1 ay içinde iki büyük terör saldırısında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Çuhacı, ”Söz konusu saldırıların Türkiye’nin yönetildiği Başbakanlık binasına çok yakın bir noktada gerçekleştirilmesi çok anlamlı ve üzücüdür. Burada bir mesaj verilmektedir. Saldırıdan önce bombalı saldırı gerçekleştirileceğine dair istihbaratlar gelmiştir. Hükümetimiz elindeki tüm istihbarat olanaklarını kullanarak, bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onların ipini elinde tutanları ortaya çıkartarak cezalandırmalıdır. Bizler hiç bir işe yaramayan terörü lanetleme açıklamaları yapmak istemiyoruz artık.”

GEREKLİ CEVAP VERİLMELİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, kan dökmeye yönelik bu eylemlerin, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koyduğunu vurgularken; İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, ”Milletimizin başı sağ olsun. Her patlama ve şehit haberiyle, yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor. Devletimizden bu acıları azaltacak adımlar atarak, bu saldırıları gerçekleştirenler ile onları destekleyenlere gerekli cevabı vermesini bekliyoruz. Kızılay üzerinden ülkemize mesaj vermek isteyenlerin mesajlarında boğulmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ESNAFTAN BİRLİK ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın Ankara’daki terör saldırısına ilişkin, ”Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir” ifadesini kullandı.

HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, ”Bu saldırıların hedefi insanlık, kardeşlik, barış, huzur birlik, beraberlik ve gelecek umududur. Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman bu hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef alan alçakların asla amacına ulaşamayacağını, sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, birlik ve beraberliğin her şeyin üzerinde olduğunu, bütün vatandaşların bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

 

MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses, “MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır” derken, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, ”Bu saldırı, bir kez daha göstermiştir ki bölgesinde gelişen ve söz sahibi olan bir Türkiye istenmemektedir“ ifadelerini kullandı. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek de, terör eylemlerinin hedefe ulaşması bir yana vatandaşları daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi. Bir açıklama da TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan’dan geldi. Arslan, “Bu zor günlerden ancak sağduyumuzla, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek çıkabiliriz” diye konuştu.

Patronlardan ‘geri adım atmayız’ mesajı

ASO Başkanı Özdebir: – ‘Gecenin en karanlık olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Şafakla birlikte Türkiye parlayacaktır. Bu yüzden Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı’ – Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: – ‘İş dünyası olarak geri adım atmayacağız. Yatırım yapmaya ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz’ – IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen: – ‘Acımıza rağmen, dünyanın gıpta ettiği büyük yatırımlarımıza aynı hızla devam edeceğiz’

Ankara’daki terör saldırısını değerlendiren iş dünyasının temsilcileri, yaşanan olaylara rağmen yatırımların kararlılıkla süreceği mesajını verdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

‘Gecenin en karanlık olduğu an şafağın en yakın olduğu andır’ ifadesini kullanan Özdebir, Türkiye’nin ekonomide göstermiş olduğu performans ve İslam coğrafyasındaki hakimiyetinin birçok kesimi rahatsız ettiğini, bu nedenle bu tip saldırıların gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye’nin bu tür gelişmelerin altından kalkabilecek güce sahip olduğunun altını çizen Özdebir, ‘Şafakla birlikte Türkiye parlayacaktır. Bu yüzden Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı’ dedi.

‘Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz’

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de Ankara’daki ‘alçak’ saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Özdemir, saldırının insani, vicdani ve ahlaki hiçbir kalıba sığmadığını vurgulayarak, ‘Bilinmesini isterim ki ülkemizin bütünlüğüne ve geleceğine kasteden bu menfur olay karşısında, iş dünyası olarak geri adım atmayacağız. Yatırım yapmaya ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz’ değerlendirmesinde bulundu.

‘Yatırımlarımızı aynı hızla sürdüreceğiz’

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de saldırıların amacının ülkenin birliğini, beraberliğini, sosyal ve ekonomik hayatını olumsuz etkilemek olduğunu söyledi.

Can kayıplarından duyduğu üzüntüyü ifade eden Çeçen, şunları kaydetti:

‘Bugün daha çok beraberliğe, daha çok dayanışmaya, tek ses, tek yürek olmaya ihtiyaç duyduğumuz gündür. Hep beraber, güçlü şekilde tepkimizi göstermemiz gereken gündür. Acımıza rağmen, dünyanın gıpta ettiği büyük yatırımlarımızı aynı hızla sürdüreceğiz. Ülkemizin yararına olan yeni yatırımlarımıza da şevkle, heyecanla devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz mutlaka başarı ile sonuçlanacak ve ülkemiz tekrar huzurlu ve güvenilir olacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması lazımdır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X