Dikiş makineleri ile tarihe yolculuk

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, ziyaretçilerine, Türkiye’nin en eski dikiş makineleri ile keyifli bir tarihi yolculuk sunuyor.

Dikiş makineleri ile tarihe yolculuk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1938 yılında açılışı gerçekleştirilen Merinos Fabrikası’nın kültür merkezine dönüştürülmesinin ardından Türkiye’nin ilk tekstil sanayi müzesi, her geçen gün envanterine yeni materyaller ekliyor.

3628280-524899903_53769950,7055475.jpg

Türkiye’nin dikim tarihini geniş bir perspektifle ziyaretçilerine sunan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Cumhuriyet tarihinin en eski dikiş makinelerin izlenime sunulduğu sergiyle dikkatleri çekiyor. 

3628280-524899903_53776470,7055475.jpg

Müzeye bağışlanan dikiş makineleri, Türkiye’nin en eski modelleri olma özelliğine sahip. Sergide terzilik sektörünün ve ev ekonomisi anlayışının nasıl geliştiği, Türkiye’nin dikiş makineleri ile nasıl tanıştığı anlatılıyor.

Bursa, Anadolu’da dikiş tarihinin gelişiminde başı çekerken yurt dışından ithal edilen dönemin dikiş makineleri el gücüyle çalışacak şekilde tasarlanmış. 

‘HÜRRİYET’LE TANIŞIN…

İkinci meşrutiyetin 1908 yılında ilanı üzerine yabancı bir şirketin Türk tüketicisinin ruhuna hitap etmek amacıyla ürettiği ve ‘Hürriyet’ adını verdiği dikiş makinesi modeli de müzede yer alıyor. Müzede ayrıca, ilk dikiş makinelerini tasarlayan mucitler ile girişimcilerin dünyaca ünlü markalarının hikâyeleri yer alıyor. Dikiş makinelerinin pazarlama stratejilerine ilişkin esprili reklam panoları da sergiye ayrı bir anlam katıyor.

 Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ndeki  ‘Dikiş Makineleri’  sergisi, Pazartesi günleri hariç her gün 9.30 ile 17.00 saatleri arsında ziyaret edilebilir. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X