Dilderesi’ndeki Çalışmalar Hızla İlerliyor

Dilovası’nda bulunan Dilderesi deresindeki kötü kokunun ve kirliğin giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Dilderesi yatağı içerisindeki…

Dilderesi’ndeki Çalışmalar Hızla İlerliyor

Dilovası’nda bulunan Dilderesi deresindeki kötü kokunun ve kirliğin giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Dilderesi yatağı içerisindeki yapılan ıslah çalışması hızla devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Toltar, “Dilderesi ıslah projesinde ki 814 metre uzunluğundaki çalışmalar önemli bir noktaya geldi. Artık, yağışlı havalarda taşkınlar ve sıcak havalarda akışkanlığının durgunlaştığından dolayı kötü kokular geride kalacak. Bu proje kapsamında 2 bin 148 metre çift taraflı duvarlı kanal ve 2 bin 889 metre taban kaplaması, 88 metre çift taraflı kıyı tahkimatı ve taban kaplaması, iki adet iki çarpı iki şeritli köprü, üç adet şut ve tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün akış şartlarını düzenlemek üzere 120 metre derivasyon kanalı yapılmaktadır” dedi. Tamamlanacak çalışmalarla birlikte Dilderesi dere yatağı ve civarındaki, fabrikalar, ilçe esnafı ve mahallerinin taşkın ve hububat zararlarından korunacak. Ayrıca yaz aylarında su azlığından dolayı su debisindeki akışkanlığı kaybetmesinden dolayı yaşanan kötü koku ve kirliliğinde önüne geçmiş olunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X