Dilencilerin oyununu zabıta ortaya çıkardı

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde zabıta memurları geçtiğimiz hafta tekerlekli sandalyede dilencilik yapan Hakan Dol’dan sonra dün akşam da yerlerde sürünerek dilenen kardeşi Mustafa Dol’u da ayağa kaldırıp yürüttü.

Dilencilerin oyununu zabıta ortaya çıkardı

Zabıta memurları, ağabeyi gibi Mustafa Dol’a da, Kabahatler Kanunu’na Muhalefet Suçundan 208 TL para cezası kesti. 

Çarşı ve pazarlarda duygu sömürüsü yaparak para dilenenlere karşı önlem alan Gemlik Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta, maske takıp tekerlekli sandalyeye binerek sakat gibi davranan Hakan Dol’u tekerlekli sandalyeden kaldırdı. Zabıta Merkezi’ne getirilen Dol’a, Kabahatler Kanununa Muhalefet Suçundan 208 TL para cezası kesildi. Zabıta ekipleri dün akşam saatlerinde sürünerek para isteyen Mustafa Dol’un yanına gitti.

Ekipler burada konuştukları Dol’u, ikna ederek ayağa kaldırdılar. Kamera ile saniye saniye görüntülenen bu anlardan sonra Mustafa Dol, kredi kartı borcu bulunduğu için dilencilik yaptığını söyledi. Daha sonra Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen Mustafa Dol, ağabeyi gibi kendisine kesilen cezanın ardından merkezden yürüyerek ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X