Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip geldi diye hedeflerinden vazgeçmezler

Gazeteci – Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin bir oyunu olduğunu ileri sürdü.

Dilipak: Kasımpaşalı Tayyip geldi diye hedeflerinden vazgeçmezler

Uludağ Üniversitesi Akademik Düşünce Etik ve Medeniyet Topluluğu’nca ’15 Temmuz Destanı ve Yeni Türkiye’ konulu düzenlenen konferansta konuşan Dilipak, geçmişi doğru değerlendirmek ve anlayabilmek için tarih okunması gerektiğini söyledi. Tarihin bir övgü ya da sövgü kitabı olmayacağını vurgulayan Abdurrahman Dilipak, şöyle devam etti:

‘Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni değiştirmezseniz darbeler, terör ve savaşlar bitmeyecek. 1’inci Dünya Savaşı’nda 22 milyon insan hayatını kaybetti. 2’nci Dünya Savaşı’nda 28 milyon insan daha öldü bu düzeni kurmak için. Adı konulmadık bir dünya savaşı olan soğuk savaşta milyonlarca insan daha öldü. Son yüzyılda 50 milyon insan öldürdüler, bu düzeni kurmak için. Şimdi Kasımpaşalı Tayyip geldi diye de bırakıp gidecek değiller. Türkiye’ye sahip olmazlarsa bir gelecekleri olmayacak. Onlar için sonun başlangıcı olur. O zaman bu darbeyi Fethullah Gülen’in kapris ve komplekslerinin esiri olarak görmemek lazım. Bu başka bir hesaplaşma. Türkiye üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidarları değiştirilecekti.’

Dilipak; Fethullah Gülen’in İsrail, ABD, İngiltere ve Vatikan’ın ortak projesi olduğunutoplumun din algısı ve toplumsal davranış modellerini değiştirmenin hedeflendiğini anlatarak, ‘Fethullah Gülen’in amacı paralel bir din örgütlemekti. Bu yapı örgütlendiği 150 ülkede de bu amacı taşıyor. Amerikan Kolejleri Harput’ta ve Tarsus’ta niye açıldıysa buralarda da onun yüzden açıldı. Bu okullarda eğitim şemsiyesi altında bu dört ülke ajanların yer aldı. Almanya’yı saymıyorum. Çünkü o Amerika, İngiliz ve Fransız işgali altında. Merkel dediğiniz sadece bir komiser. O elektrik su kanalizasyon işleriyle uğraşıyor. Bu üst çatının Tayyip Erdoğan’dan beklediği de BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında bölgenin siyasi ve askeri liderliğini yapmasıydı. Bu darbe Tayyip Erdoğan görevini yapmadığı ve hatta kendisine yüklenen bu misyonu dağıttığı için cezalandırılmak amacıyla yapıldı ve Fethullah Gülen doğrudan yönetime el koymak istedi’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X