Din Görevlileri Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki din görevlileri Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle üniversite öğrencileri bir araya geldi….

Din Görevlileri Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki din görevlileri Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle üniversite öğrencileri bir araya geldi. Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Ahlat Müftülüğü olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Ahlat Meslek Yüksekokulu’nun çeşitli bölümlerinde öğrenimlerini sürdüren ve Ahlat Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrencilerle YURT-KUR Müdürü İbrahim Elbir’in gözetiminde bir araya geldiklerini söyledi. Müftü İmamoğlu, “Ahlat Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören ve Ahlat YURT-KUR’da barınan 20 öğrencimizle birlikte ilçemizde bulunan tarihi camiler, kümbetler ve Selçuklu Mezarlığı gezilerek öğrencilere bilgi verildi. Daha sonra Kale Mahallesi’nde bulunan tarihi Kadı Mahmut Cami’de öğlen namazı kılınarak namazın akabinde öğrencilerimize İslam dininin gençlere verdiği önem ve bu seneki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması olan ‘Cami ve Namazla Diriliş’ konulu sohbet yaptık. Öğrencilere yönelik olarak yaptığımız sohbette bugün karşı karşıya kaldığımız iki büyük tehlikeden söz ettik. Bunlardan birincisinin camilerin cemaatsiz kalması, camilere gençlerin ve çocukların katılımlarının az olması, ikincisi ise namazların sadece şekle indirgenmesidir. İnsanı her türlü münker ve kötülüklerden alıkoyacak bir namazı eda etmekten uzaklaşmamızdır. Samimiyetten mahrum, süresi kısalmış, son ana kadar ertelenmiş, etkisini yitirmiş solgun namazlarda kendimizi avutmamızdır. Kendimize sormalıyız. Kıldığımız namazlar neden bizi kötülüklerden ve çirkinliklerden alıkoymuyor? Neden bizi merhametli kılmıyor? Neden bizim iyi bir mümin, hayırlı bir Müslüman olmamızı sağlamıyor? Neden bizi örnek bir insan yapmıyor? Neden bizi güzel bir ahlaka erdirmiyor?” dedi. Sohbetten sonra Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda öğrencilerle beraber yemek yiyen Müftü İmamoğlu, her öğrenciye Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye ettiklerini ifade ederek, etkinlikte emeği geçen YURT-KUR Müdürü İbrahim Elbir’e de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X