Dink cinayetinde jandarma şüphesi

Gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğü saatte olay yerinde jandarma istihbaratına ait 6 cep telefonundan sinyal geldiğini daha önce tespit eden savcılık, bölgedeki güvenlik kameralarına yansıyan 3 şüpheliyi incelemeye aldı.

Dink cinayetinde jandarma şüphesi

Yüzleri net olarak görülen ve jandarma istihbaratına ait telefonları kullandığından şüphe edilen 3 kişinin kimlikleri kesinleşirse, Dink’in “jandarma gözetimindeyken öldürüldüğü” ortaya çıkacak. Soruşturmayı yürüten savcılığın, görüntülerde Ogün Samast’a yardım eden, gözlemcilik yapan ve takip eden söz konusu 3 kişinin “jandarma görevlileri olma ihtimali” üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Bu arada, “Hrant Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali” soruşturmasında aralarında eski MİT mensubu Özel Yılmaz, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz’in de aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında başsavcılığın verdiği takipsizlik kararına itiraz edildi. Başsavcılığın bu itiraz talebine bu hafta içinde yanıt vermesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X