Dink, ölümünün 9. yılında anıldı

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde 9 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink için dün anma töreni düzenlendi.

Dink, ölümünün 9. yılında anıldı

İstanbul’daki anma etkinliği, Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan kalabalık grubun, Agos gazetesine doğru yürümesiyle başladı. Gruptakiler yol boyunca, “Hepimizi Hrantız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı. Tören öncesi TOMA’lı yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Rumeli Caddesi’nin demir bariyerlerle kapatılması dikkati çekti.

Törene, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya da katıldı. Acıları ortak iki kadın, Agos’un penceresine birlikte çıkarak törene katılanlara seslendi. Tören sırasında Türkan Elçi ve Gülten Kaya, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’i yalnız bırakmazken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekilleri de Agos Gazetesi’ne giderek, Hrant Dink’i andı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X