‘Diplomalarımızı mesaj vermek için yırttık’

FETÖ’nün Makedonya’daki uzantısı Yahya Kemal Kolejinden mezun olan öğrencilerden Amir Seydi, diplomalarını insanlara ve tüm dünyaya mesaj vermek için yırttıklarını söyledi.

‘Diplomalarımızı mesaj vermek için yırttık’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Makedonya’daki uzantısı Yahya Kemal Kolejinden mezun olan ancak 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından bu okuldan aldıkları diplomaları yırtan öğrencilerden Amir Seydi, diplomalarını insanlara ve tüm dünyaya mesaj vermek için yırttıklarını söyledi.

Seydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ uzantısı okuldaki eğitim sürecini ve 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası yaşadıklarını anlattı.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra söz konusu kolejden mezun bir grup arkadaşıyla diplomalarını yırttıklarını dile getiren Seydi, “Sembolik olarak bunu, FETÖ okullarına artık öğrencilerin gitmemesi ve onların amacının eğitim değil, farklı şeyler olduğu mesajını insanlara ve tüm dünyaya vermek için yaptık.” dedi.

Tüm dünyada bu okullar hakkında “Türk Okulları” algısı yaratıldığını ancak bunun gerçek olmadığını vurgulayan Seydi, bu okullarda eğitimin yüzde 80’inin İngilizce olduğunu, dünyaya aslında İngiliz ve Amerikan kültürünün ve dilinin yayıldığını söyledi.

Bu okuldaki eğitimi süresince “cemaat abileri” ile sürekli tartışmalar yaşadığını kaydeden Seydi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O dönemde bazı sürtüşmeler, tartışmalar oluyordu aramızda. Karakterim gereği bir şeyi sorgulamadan kabul eden biri değilim. Bu sadece bana has bir şey değil. Balkan insanın böyle bir yapısı var. O yüzden, nüfuz etme açısından Balkanlar’da çok başarılı olduklarını düşünmüyorum. Bundan dolayı bazen tartışmalar oluyordu. Onlar bunu kabul etmiyorlardı. Ne derseler o. Her şeyi kabul edeceksin, sormayacaksın. Abilere bir şey sormak ayıp. Sıkıntılar yaşamıştım.”

“Zaman” gazetesine abonelik konusunda da ilginç bir çalışma şekilleri olduğunu aktaran Seydi, kendilerini bu gazeteye abonelik hususunda zorladıklarını ifade etti.

Başörtüsü ile çalışmaya izin vermiyorlardı

Okullarında bayan öğretmenlerin başörtüsüyle çalışmalarına da izin vermediklerine işaret eden Seydi, yakın bir akrabasının İngilizce öğretmeni olmasına ve kendileriyle yakın ilişkisi bulunmasına rağmen başörtüsünden dolayı işe alınmadığını aktardı.

Davranışları nedeniyle kendilerinden uzaklaştığını belirten Seydi, İstanbul Üniversitesini kazandığında FETÖ yurdunda kalması yönünde kendisine telkinlerde bulunduklarını, bunu reddettiğinde ise kendisini “sildiklerini”, adete kendisini dinden çıkmış biri gibi gördüklerini anlattı.

İslami hassasiyeti zayıf ailelerin çocuklarını seçiyorlar

Örgütün genellikle İslami hassasiyeti zayıf ailelerin çocuklarını seçtiklerine dikkati çeken Seydi, bunun örneklerinin Arnavutluk ve Kosova’da da görülebileceğini söyledi.

Bu tür insanların onların her dediğini kabul ettiğini dile getiren Seydi, “Arkadaşlık yaptığım kişiler, akrabalarım var. Temiz kalpli insanlar ancak dini onlardan öğrendikleri için ve ailelerinden temelleri olmadığı için onların her söylediğini kabul ediyorlar. Fetullah Gülen bugün ‘haç takın’ dese bir mantığına uydurur haç takarlar.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X