Direnen Nestle işçisi kazandı

Karacabey’de faaliyet gösteren Nestle Fabrikası’ndan çıkarılan işçilerin işe iade edilmesi için yaklaşık 1 yıldır yaptıkları eylemler sonuç verdi ve 23 kişi tekrar işe geri alındı.

Direnen Nestle işçisi kazandı

AYHAN FİDAN

Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle fabrikasında geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarılmıştı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatılmış ve soruşturma sonunda 23’ünün işine son verilmişti. Bu süreçte açlık grevi ve kendilerini zincire bağlamak gibi bir çok eylem yapan işçilerin direnişleri sonuç verdi ve bu işçiler Nestle Fabrikası tarafından tekrar işe geri alındı.

HAKSIZLIK TELAFİ EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, 1 yıldır mücadele eden işçilerin uğradıkları haksızlığın telafi edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karlıkaya, ”Nestle işçisi, mücadele etti ve bugüne geldi. Bu süreç birçok kişi ve kuruma çok şeyler öğretti. Nestle firması, yapılan hatanın telafisinde ben ne dersem o olur demedi. Her zaman insan hakları çerçevesinde baktı olaya. Gelinen noktada emeği geçen bütün Nestle yöneticilerine ve değerli Nestle işçisi arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkürler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X