Diriliş Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi nasıl ölüyor? Yeni dizi Diriliş Osman ne zaman başlayacak?

2016 yılında yayına başlayan ve Osmanlı Beyliği’nin kurucusu olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Bey’in hikayesini konu alan dizi izleyiciler tarafından büyük taktir ile karşılanmıştı.

Diriliş Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi nasıl ölüyor? Yeni dizi Diriliş Osman ne zaman başlayacak?

3 sezondur izleyicileri televizyon başına kitleyen dizi 29 nisan 2019 tarihinde final bölümünü yayınlayarak yerini Osman Gazi dizisine bırakacak.

Osman Bey dizisinin aynı seyirci sayısına ulaşıp ulaşmayacağı ise merak konusu. Osman Gazi dizisinin oyuncu kadrosu ise tam olarak netleşmiş değil.

ERTUĞRUL GAZİ NASIL ÖLDÜ 

Ertuğrul Gazi, yöneticiliği döneminde aşiretinin nüfusunun az olmasından dolayı barış merkezli, tedbirli ve ihtiyatlı bir siyaset izledi. Çevresinde bulunan Türkmen beylikleri ve Bizans (İnegöl-Karacahisar-Bilecik) tekfurlarıyla daima iyi geçinip onların durumlarını ve siyasi şartları gayet iyi değerlendirerek başında bulunduğu aşiretini ve idaresi altında yaşayanları sulh ve sükûn içinde yaşattı. Ertuğrul Gazi, emri altındaki topraklarda yaşayan halk tarafından çok sevilen ve sayılan bir kişiydi. Söğüt’teki Hıristiyan tebaası da Ertuğrul Gazi’yi yürekten seviyor ve sayıyordu. Yurt tuttuğu bölgede huzur ve güveni sağladı. Ertuğrul Gazi, 1281 senesinde 93 yaşlarında iken Söğüt’te vefat etti. Türbesi Söğüt’tedir. Her yıl eylül ayının 2.haftası pazar günü anma törenleri yapılmaktadır.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X