Diş eti kanamasına çözüm

Diş eti kanaması pek çok sebeple gerçekleşebilir. Diş eti kanamasına karşı evde uygulanabilecek doğal ve bitkisel çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağım.

Diş eti kanamasına çözüm

Diş Eti Kanamasına Bitkisel Çözüm: İbrahim Saraçoğlu tarafından diş eti kanamasına ve diş eti çekilmesine karşı veriği tarif için öncelikle aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor. Nedir bu malzemeler diyecek olursanız; Su (1 su bardağı), Kekik (1 tatlı kaşığı)

 

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Bir su bardağı suyu cezve içerisine koyun ve içerisine tepeleme 1 tatlı kaşığı kekiği atıp kaynatın. Kaynama işlemi sonrasında suda bulunan kekiği süzün ve suyu ile dişlerinizi 4-5 gün fırçalayın. Bakın kekik diş eti kanamalarını ve diş eti çekilmesini nasıl durduracak göreceksiniz.

 

Diş Eti Kanamasına Ne iyi Gelir? 

 

Aloe Vera: Antiinflamatuar ve iyileştirici özelliklerinden dolayı, aloe veranın diş eti hastalığına yakalanma riskini azaltma açısından yararlı olduğu bulunmuştur. Bir antimikrobik madde olarak, diş eti hastalığına neden olan bakterileri de öldürür. Artı, kötü kokuyu savurur ve ağız ülserini iyileştirir.

 

Kızılcık Suyu: Kızılcık suyu, vitamin C içeriği yüksek olması nedeniyle diş eti hastalığına ve enfeksiyona karşı savaşmak için iyidir. Periodontoloji Dergisinde yayınlanan bir çalışmada düşük C vitamini alımının periodontal hastalık oranlarını yükselttiği belirtilmiştir. Bakterilerin dişlerinize yapışmasını önlemeye yardımcı olmak için günlük olarak iki çorba kaşığı kızılcık suyu içmek yeterlidir.

 

C Vitamini: Diş eti problemleri, C vitamininin eksikliğinden dolayı ortaya çıkabilir. Dolayısıyla, sorunun C vitamini eksikliği yüzünden olduğunu düşünüyorsanız, meyve ve sebzeleri yiyin. Limon, portakal, mavi meyveler, ahududular, brokoli ve lahanadan gibi yüksek miktarlarda C vitamini içeren gıdaları tüketin.

 

Süt: Kullanmanız gereken süt ile ilgili probleminiz yoksa o zaman süt içmeyi deneyin, çünkü bu C vitamini bulmanın en iyi kaynağıdır. Ancak yağ içeriği diş etlerine yapışabilir, bu da sağlıklı diş etleri için iyi değildir. Süt içtikten sonra onları fırçalayın. Diş hekimleri, insanların yatmadan önce süt içmemelerini, en azından bir saatten önce içmelerini öneriyor.

 

Karanfil Yağı: Karanfil yağı diş etlerindeki kanama ve diğer diş problemleri için etkili bir tedavi yöntemidir. Bir pamuk ucu yardımı ile dişlerin üzerine biraz yağ koyun. Alternatif olarak, bir karanfili çiğneyerek yağın ağzınızda dağıtmasını sağlayabilirsiniz. Yanma yanma hissi vermesi işe yaradığını gösteriyordur.

 

Bal: Yakın zamanda diş eti iltihabına yönelik ortodontik tedavinizi tamamladıysanız, daha fazla iyileşme ve tekrarlanmasını önlemenin bir yolu balın etkilenen alanlara uygulanmasıdır. Bal güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu da onu diş eti kanamaları için popüler bir ev ilacı haline getirmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X