Diş hastanesi yıl sonunda hizmette

Temeli 2012 yılında atılan ve çeşitli nedenlerle iki kez inşaatı yarım kalan İnegöl Diş Hastanesi 20 Temmuz’da Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yeniden ihale edildi.

Diş hastanesi yıl sonunda hizmette

SADULLAH ORGAN

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, KDV hariç 5 milyon 500 bin liraya ihale edilen İnegöl Diş Hastanesi’nin ödeneğinin hazır olduğunu ve şartname gereğince 150 günde teslim edileceğini bildirdi. 

İnşaatı yüzde 65’i oranında tamamlanan 50 ünitelik hastanede 3 ameliyathane ve 2 de yataklı servis bulunacağını belirten Şahin, Hastane için gerekli olan tıbbi ve elektronik malzemelerin hazır olduğunu bildiren Hüseyin Şahin, yeni hastanede ünite sayısının 50’ye çıkacağını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın yeni hastane için gerekli olan 24 üniteyi ilçeye gönderdiğini söyledi. 

Ayrıca 40 adet diş taşı temizliği için kavitron cihazı, 20 adet de dolgu için anolganitor cihazının yine Bakanlık tarafından ilçeye gönderildiğini ifade eden Şahin, “İnegöl Diş Hastanesi’nde kullanılacak teknik cihazların büyük bölümü hazır durumda. İnşaat biter bitmez hizmet başlayacak” dedi.

Kemalpaşa Mahallesi’nde hizmet veren mevcut hastanedeki yer sıkışıklığını giderilmesi içinde 10 ünitelik ek bölüm yapılmaya başlandığını da belirten Şahin, mevcut hastaneye 4 yeni diş hekiminin atandığı ve yeni hekimlerle birlikte hizmet veren diş hekimi sayısının 32’ye çıktığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X