Diş hekimi korkusuna son

Sedasyon altında diş tedavisi ile diş hekimi korkusuna son veriliyor.

Diş hekimi korkusuna son

Yurtdışında neredeyse rutin olarak kullanılan sedasyon altında diş tedavisi, diş hekimi korkusu olan yetişkin ve çocuk hastalarda, zihinsel ve bedensel engelli bireylerde başarıyla uygulanmaya başlandı.

Diş hekiminden ya da diş tedavilerinden korku duymanın Türkiye’de oldukça yaygın olduğunu belirten Diş Hekimi Metin Ayan, “Yaşanan korku nedeniyle ertelenen diş tedavileri ağızda problem büyüse dahi kişi tarafından yine erteleniyor. Ancak bu ertelemenin sadece ağız sağlığına değil ciddi genel sağlık problemlerine kadar ulaşacağı unutulmamalıdır” dedi.

Metin Ayan, “Sedasyon yönteminde; hastaya kontrollü bir şekilde damar yoluyla ilaç verilir, hasta sakinleşir ve bu şekilde uyku haline geçer. Genel anestezi gibi derin bir uyku süreci yoktur. Bu nedenle birkaç saat içinde de hasta taburcu edilebiliyor. Bu süreçte gerçekleştiren diş tedavisinde hekimin hareket imkânı kısıtlanmazken hasta içinse stressiz bir tedavi tamamlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X