Dış ticarette önemli role sahip

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kimya sektöründe faaliyet gösteren üyelerini İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nda (Turkchem Chem Show Eurasia 2016) buluşturdu.

Dış ticarette önemli role sahip

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, yaptığı açıklamada, kimya sanayinin pek çok sektöre ara mal ve hammadde temin eden bir dal olduğunu belirterek, sektörün gerek üretim gerekse dış ticarette önemli bir role sahip olduğunu söyledi. 

Sektörün oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu ifade eden Duran, ”Türkiye’de kimya endüstrisi, petrokimya, deterjan, sabun, ilaç, boya gibi çok sayıda üretim dalına hitap ediyor. Sektörün 2015 ihracatı, yaklaşık 16 milyar dolar. Yaklaşık 300 bin kişinin istihdam edildiği sektörün 2023 ihracat hedefine ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Fuar organizasyonlarının firmaların rekabetçi kimliğine ve ihracat potansiyeline güç kattığını vurgulayan Duran, Turkchem Chem Show Eurasia’nın kimya sektörünün en büyük buluşmalarından biri olduğunu kaydetti. Duran, ”Fuarlar, sektörlerimizin yeni teknolojileri takip etmesinde, öncü rol oynuyor. BTSO olarak, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda, üyelerimizi sektörlerin öncü fuarlarıyla buluşturuyoruz. Turkchem Chem Show Eurasia da sektörümüzde oldukça önemli bir yere sahip” diye konuştu. 

BTSO Kimya ve Maden Konseyi Başkanı Cemal Tuna ise, teknolojinin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda üretimin kimyasal ürünlerle sağlandığına işaret ederek, fuarların sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etme açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X