Dışarıda iftara 1 milyar lira

Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösterirken, toplam harcamanın 1 milyar lirayı civarında olduğu bildirildi.

Dışarıda iftara 1 milyar lira

İftar menüleri, birinci sınıf restoranlarda 55-200 lira arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri fasıl eşliğinde müşterileriyle buluşturan Boğaz manzaralı 5 yıldızlı otellerde ise 95 liradan başlayıp 250 liraya dayanıyor. 

Evde yapılan iftar ise çok daha uygun fiyata mal olabiliyor. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, dışarıda iftar yapmanın bedelinin ortalama 45 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını, evde ise iftar sofrasının maliyetinin kişi başı ortalama 10 lira olduğunu bildirdi. 

Türkiye’de insanların ramazanda bir kere de olsa dışarıda iftar yaptığını belirten Bingöl, ”Kimi otelde, kimi lokantada, kimi de iftar çadırında iftar yapıyor” dedi. Bingöl, Türk halkının ramazanda dışarıda iftara ödediği meblağın 1 milyar lirayı bulduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X