Dişi kurban seçmeyin

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, ülkedeki hayvan nüfusunun gelecek yıllarda da devam etmesi için vatandaşlardan mümkün olduğu kadar dişi kurbanlık almamalarını istedi. Sağlam, bu yıl için erkek kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğu

Dişi kurban seçmeyin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yazılı bir açıklama yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, dişi hayvanların kurban olarak kesilmesinin ülke hayvancılığına zarar vereceğini söyledi. Dişi hayvanların kurban edilmesi halinde gelecekte ülkedeki hayvan sayısının azalacağına dikkat çeken Sağlam, “Bu bakımdan zorunlu olmadıkça dişi hayvan kurban edilmemelidir. Gelecek yıllarda yıllarda sıkıntı çekmemek için dikkatli olmalıyız” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alacakların telaşa kapılmaması gerektiğini vurgulayan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, ülke genelinde kurbanlık satışının başladığını belirterek, canlı hayvanın kilogram fiyatının 16-18 lira civarında seyrettiğini söyledi. Bir dönem kurbanlık ithalatının gündeme geldiğine ancak buna ihtiyaç kalmadığına dikkat çeken Sinan Sağlam, “Ülkemizde yaklaşık 450 bin dolayında besi hayvanı yetiştiricisi var. Buna ek olarak kurbanlık yetiştiren üreticilerimiz de var. Üreticilerimiz besisi tamamladıkları hayvanları piyasaya sürdükçe ithalata gerek olmadığı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X