Dışişileri’nden İsrail’e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Hükümeti’nin yeni bir yasadışı yerleşim oluşturulmasını kararlaştırmasını ve yasadışı yerleşimlerde 2 bin yeni konut inşasına ilişkin süreci ilerletmesini kınadı.

Dışişileri’nden İsrail’e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in yeni yerleşim inşası  kararı ve çeşitli yasa dışı yerleşimlerde ilave konut inşasına ilişkin süreci  ilerletmesini  kınayarak, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK)  kararlarına ve uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen Filistin halkının  insancıl hukuktan kaynaklanan haklarının bu şekilde fütursuzca ihlali kabul  edilemez” ifadesini kullandı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail hükümetinin işgal  altında tutmakta olduğu Filistin topraklarında yeni bir yasa dışı yerleşim  oluşturma kararını ve buna ilaveten çeşitli yasa dışı yerleşimlerde 2 bin ilave  konut inşasına ilişkin süreci ilerletmesini kınıyoruz. BMGK kararlarına ve  uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen Filistin halkının insancıl hukuktan  kaynaklanan haklarının bu şekilde fütursuzca ihlali kabul edilemez.” ifadesi yer  aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen hafta işgal altındaki Batı  Şeria’da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 binden fazla yeni konut inşası  kararını onaylamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X