Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan Almanya’ya net mesaj

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanı’nın İncirlik ziyaretine izin verilmemesiyle ilgili “Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan Almanya’ya net mesaj

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’yı ziyaret eden Malta Dışişleri Bakanı George ile görüştü.

Görüşme sornası iki bakan kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısında Çavuşoğlu’na Almanya Savunma Bakanlığı Ralf Brauksiepe’nin İncirlik üssündeki Alman tesislerini ziyaretine izin verilmemesine yönelik değerlendirmesi soruldu.

Siyasilerin İncirlik Üssü’ne yapacağı ziyaretin uygun görülmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Olayın özü budur. Eğer askeri teknik ekip Almanya’dan gelmek isterse burada da zaten konuşlu askerleri var ama onun dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net” diye konuştu.

AB ile müzakerelere de değinen Çavuşoğlu, “Terörle ilgili kanunlarda değişiklik yapamayız. Bunu açıkça söyledik” dedi.

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Halkımızda AB’nin sözünde durmaması nedeniyle bir güven bunalımı var. Bu kadar Türkiye karşıtlığının olduğu bir yerde bizim daha fazla adım atmamızı ya da gözden geçirmemizi istiyorlar. İleride tıkanma olursa vatandaşımıza sorarız. Bizim açıklamalarımız tehdit değil, bu Türkiye’nin hayati kararlar alırken halkına başvurmasıdır.

Önümüzdeki toplantılarda aklı selim hakim olacaktır. Müzakereye başlamayan ülkelere bile vize serbestisi verildi, bizim vatandaşlarımız da bunu hak ediyor. Avrupa Birliği verdiği sözleri tutmalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X