Dışişleri Bakanlığı terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta ve Kuveyt’te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadesine yer verilirken, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dilendi.

Tunus’un istikrarını hedef aldığı belirtilen saldırı karşısında, Tunus halkıyla tam dayanışma içinde olan Türkiye’nin, Tunus’a güçlü desteğini, terörle mücadele dahil her alanda kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

‘Terör saldırıları amacına ulaşamayacak’

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt’te bugün cuma namazı sonrasında bir camiye düzenlenen, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını da şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,  Kuveyt devleti ve halkına başsağlığı dilendi. 

Saldırının şiddetle kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kuveyt’te hakim barış, ahenk ve huzur ortamına kasteden bu terör saldırısının asla amacına ulaşamayacağını vurguluyoruz. Terörle mücadelesinde Kuveyt devleti ve halkı ile dayanışmamızı ifade ediyor, Kuveyt’in güvenlik ve istikrarına desteğimizi yineliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X