‘Disko’da ölüme müebbet

Askerlik yaparken ‘disko’ diye bilinen disiplin koğuşunda gördüğü ağır işkence sonucu yaşamını yitiren Uğur Kantar davasında karar çıktı.

‘Disko’da ölüme müebbet

 

Girne Askeri Mahkemesi, sanık askerler Fırat Keser ve Ayhan Arslan’a “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence” suçundan müebbet hapis cezası verdi. 

Uğur Kantar’ın  2011 yılında KKTC’de vatani görevini yaparken aldığı disiplin cezası nedeniyle disiplin koğuşuna konulduğu, “Tekme, tokat, yumruk, sandalyeye kelepçeli olarak güneşin altında bırakma” gibi işkence sonucu öldüğü iddiasıyla dava açılmıştı. 

Askeri savcılık, Kantar’a işkence ettikleri öne sürülen askerler Ayhan Arslan ve Fırat Keser hakkında “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence suçundan”, 3 farklı sanık hakkında da  görevi ihmal suçundan dava açtı. 

Davanın karar duruşması dün Girne Askeri Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, savcının talep ettiği gibi sanık Fırat Keser ve Ayhan Arslan’a müebbet hapis cezası verirken, diğer 3 sanığın ise beraatine karar verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X