‘Diyadin’de 5 değil 2 ölü var’

CHP, Ağrı’daki çatışmada 5 değil 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Genelkurmay, olayda 4 askerin yaralandığını, 5 teröristin ise öldürüldüğünü duyurmuştu.

‘Diyadin’de 5 değil 2 ölü var’

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyü’nde geçen hafta güvenlik güçleri ve PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmanın yankıları sürüyor. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, çatışmada 5 değil 2 kişinin öldüğünü söyledi. Genelkurmay Başkanlığı, çatışmada 4 askerin yaralandığını, 5 teröristin ise öldürüldüğünü açıklamıştı.

Diyadin’de yaşanan terör saldırısını incelemek üzere kente giden Erhan, CHP Ağrı İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde 3 yıldır düzenlenen şenliklerde böyle bir olay yaşanmadığını belirterek, şunları söyledi:

NEDEN SEÇİM ÖNCESİ?

‘Eğer Genelkurmay’ın dediği gibi burada 10 bin mermi atıldığı, büyük yapılanma yapıldığı söyleniyorsa demek ki burada bir bilgi eksikliği ve istihbarat zafiyeti var. Buranın MİT’i, emniyeti var. Her şey yerli yerindeyken bu olay olmayabilirdi. Vatandaşlar burada 3 senedir olan şenliklerde böyle bir olayın daha önce yaşanmadığını söylüyorlar. Ama bu olayın seçim günlerine denk gelmesi de çok manidardır. Samimiyetle söylemek gerekirse askerin gidişi için gerekirse önceden tedbir alınsaydı Genelkurmay’ca terörist diye ifade edilen bunlar karşı karşıya gelmeyebilirdi. Bütün mana önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin oy almasına dönük bir olay.

BİRİSİ CANLI KALKAN

Ölen ve yaralanan kardeşlerimiz iki sivil Diyadinli. Birisi canlı kalkan olarak önüne atıyor, diğeri şu an hastanede yaralı olan kardeşimiz. Çözüm sürecine maalesef etki etmek bahanesiyle yapılmış gibi geliyor. Diyadin halkının tedirginliği, bu ölüm sessizliği, bütün işyerlerinin tamamıyla kapalı oluşu bunun bir göstergesidir. Yalnız 5 ölü olmadığını söylemek istiyorum. Çünkü buradakiler ölen bir kişinin Diyadin halkından, birinin gerilla olduğunu söylüyorlar.’

TSK ‘5 terörist öldürüldü’ demişti

Genelkurmay’ın açıkladığı ölü sayısıyla CHP’nin tespiti çelişiyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde 11 Nisan’da yer alan basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

‘Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, 3 personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 1 personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X