Diyanet’e ‘fişleme’ freni

Danıştay, “dini fişleme” eleştirilerine yol açan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi’ndeki, “Bürolara başvuran kişilerle yapılan görüşmelere ilişkin bilgilerin kartekslere işleneceği, bu kartekslerin aylık periyotl

Diyanet’e ‘fişleme’ freni

Danıştay ayrıca, “Büroya başvuran kişilerin sorunları dikkate alınarak gerektiğinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve avukat gibi uzmanlara yönlendirir” hükmünün de iptaline karar verdi.

Ankara Barosu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 19 Mart 2010 tarihli Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açmıştı. Dava dilekçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğu; bunun dışında aile ve kadın konusunda düzenleme yapma yetkisi bulunmadığı belirtilmişti. 

Kararı değerlendiren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Danıştay yönergenin tümünü iptal etmesi gerekirken sadece 2 hükmünü iptal etti. Temyize giderek, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X