Diyarbakır Barosu: Polis olağan şüpheli

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Barosu: Polis olağan şüpheli

Baro Başkanlığı’nca oluşturulan ve 20 avukatın katıldığı inceleme komisyonu ise bir simülasyon çalışması hazırlayarak, muhtemel senaryoları değerlendirdi. 

Cinayetle ilgili gözaltına alınan kimsenin olmadığına işaret eden Baro Başkanlığı yetkilileri, delil olarak elde edilen deforme mermi çekirdeğinin de olay yeri incçeleme ekibi tarafından 16 numara olarak işaretlendiğini ancak bu bölgenin Elçi’nin vurulduğu yerin çok uzağında oluduğuna dikkati çekti.

“SİLAH KULLANMADIM…”

İstihbarat Şubesi’nde görevli bir polisin üzerinde yoğun şüphe olduğunu savunan Baro yetkilileri, şu açıklmayı yaptı: “25 polisin silahına el konulmasına rağmen, sokaktaki polislerin silahına el konulmadı. Mermi çekirdeği bulunmadığı müddetçe faili bulabilmenin imkansız. Görüntülerden tespit edilen istihbarat polisinin olayın ilk gününden beri gizlendiği, tanık ifadeleriyle bir şarjör boşalttığı biliniyor. Bu polis olağan şüphelilerin başında geliyor. Aynı polis 12 gün boyunca ifade vermedi, olay yeri tutanağına imza atmadı ve daha sonra tanık olarak ifadesi alındığında, (Yaralıyı sokaktan çıkardım) dedi. Oysa görüntülerde polis ortaya çıkmadan önce yaralı götürülüyor. Aynı polis, (Ben kesinlikle silah kullanmadım. Başkasına ait herhangi bir silahı da kullanmadım. Elçi’nin vurulduğu anı ve yere düşme anını görmedim) diyor, oysa bu kişinin bir şarjör boşalttığını görenler var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X