Diyarbakır Hani’de bombalı araçla saldırı

Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından dün gece patlayıcı yüklü araç yapılan Uzman Çavuş Burak Cantürk olay yerinde, bir asker hastanede şehit oldu, 38’i asker 46 kişi yaralandı.

Diyarbakır Hani’de bombalı araçla saldırı
Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon düzenlendi. Hani merkez ve kırsal alanında başlatılan operasyon devam ediyor.

Hani İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. PKK’lılar bomba yüklü tankeri komutanlık nizamiyesinin girişine getirirek, saat 23.10 sıralarında infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binası, binaya ait çatı ve askeri lojman ile yaklaşık 1.5 kilometrekare alandaki tüm ev ve işyerleri ile park halindeki araçlar büyük hasar gördü.

Saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk olay yerinde bir asker de kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Saldırı ardından ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk etapta askeri helikopter ve sonra da ambulanslarla Diyarbakır’da başta Asker Hastanesi olmak üzere hastanelerde tedavi altına alındı.

2 ŞEHİT VAR

Saldırıda ilk bilgilere göre, 2 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 46 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocuklarının da bulunduğu öğrenildi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da büyük hasar meydana geldi. Yaralılar Hani Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından askeri helikopterler ve bölgeye ulaşan ambulanslarla alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi’ne nakledildi. Hani’ye sevk edilen UMKE ekipleri de ağır hasar alan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının ardından ilçede elektrikler ile, telefon ve internet hatları da kesildi.

 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde dün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği’nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani’de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu.

Patlama, ilçenin diğer bölgelerinde de hissedildi. Birçok ev, işyeri ve araç da zarar görürken, saldırının yapıldığı bölgeye yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan ev ve işyerlerinin camlarını kırılması patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. 

Öte yandan, saldırının yapıldığı İlçe Jandarma Komutanlığı’nın binası beyaz branda ile kapatıldı. Binaya, büyük bir Türk bayrağı asılırken, bölge trafiğe kapatıldı. Bölgede incelemelerini sürdüren güvenlik güçleri, olay yerinden görüntü almak isteyen gazetecileri engelleyerek, bölgeden uzaklaştırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X