Diyarbakır merkezli 11 ilde “hacker” operasyonu: 20 gözaltı

Diyarbakır merkezli 11 ilde hackerlara yönelik düzenlenen ‘Kalkan’ isimli operasyonda 20 şüpheli, gözaltına alındı. Operasyonda şüphelilerin, sahte maillerle üst düzey kamu görevlilerinin şifrelerini ele geçirdiği ve dolandırıcılara sattığı ifade edildi. Bu şifreler sayesinde 85 milyon vatandaşın kimlik, adres ve kredi kart bilgilerini ele geçirme ihtimali önlendi.

Diyarbakır merkezli 11 ilde “hacker” operasyonu: 20 gözaltı

Diyarbakır merkezli 11 ilde düzenlenen “hacker” operasyonunda 20 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda şirketlerin, sistemlerinde veri ihlallerinin olduğunu bildirmesi üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, “Deep Web” ortamında yürüttükleri sanal devriye faaliyetleri sonucu 20 hacker tespit etti.

MİLYONLARCA KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİNİN ELE GEÇİRİLMESİ ÖNLENDİ

Şüpheliler, özelikle geniş yetkilere sahip üst düzey kamu görevlilerini hedef aldı. Gönderdikleri sahte maillere tıklayan kurbanlarının şifrelerini ele geçirdi ve bu bilgileri dolandırıcılara sattı. Bu şifreler sayesinde 85 milyon vatandaşın kimlik, adres, kredi kart bilgilerini ele geçirme ihtimali önlendi.

Operasyonda 20 şüpheli yakalandı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi.

Diğer illerde yakalanan şüpheliler uçakla Diyarbakır’a getirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Diyarbakır merkezli 11 ilde "hacker" operasyonu: 20 gözaltı - 1

ELE GEÇİRDİKLERİ BİLGİLERİ DOLANDIRICILARA SATTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Emniyet kaynakları, şüphelilerin özellikle geniş yetkilere sahip üst düzey kamu görevlilerini hedef aldıklarını, gönderdikleri sahte maillere tıklayan kişilerin şifrelerini ele geçirdiklerini, bu şifreler sayesinde vatandaşların kimlik, adres, kredi kartı bilgilerini ele geçirip, bu bilgileri dolandırıcılara sattıklarını belirtti.

Şüphelilerin kurdukları illegal platforma herkesin üye olamadığı, üye olmak için “içeriden birileri”nin referans olması gerektiği ve içeride kalabilmek için işledikleri suçları birbirlerine anlattıkları ve ele geçirdikleri bilgileri paylaşmaları gerektiği belirlendi.

Bu platform üzerinden şüphelilerin, siber polislere yakalanmamak için neler yapılması gerektiğini de birbirlerine anlattıkları tespit edildi.

Örgütün elebaşı olduğu belirtilen şüphelinin başka bir suçtan halen tutuklu bulunduğu, yakalananlar arasında örgütün diğer yöneticilerinin yer aldığı, örgüt yöneticilerinin birbirlerini sadece sanal isimleriyle tanıdığı, gerçek hayatta tanışmadıkları da öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X