Diyarbakır ve İdil şehitleri toprağa verildi

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerler ile İdil’deki operasyonda şehit düşen polis ve askerler toprağa verildi.

Diyarbakır ve İdil şehitleri toprağa verildi

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma erler Fatih Yeniay ve Kadir Görgülü’nün cenazeleri Adana’da toprağa verildi.

Yeniay ve Görgülü’nün cenazeleri uçakla Adana Havalimanına getirildi. Burada cenazeleri karşılayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, şehit ailelerine sarılıp gözyaşı döktü. Yeniay’ın cenazesi Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’ndeki baba evine, Görgülü’nün cenazesi Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü.

Daha sonra Sabancı Merkez Camisine getirilen cenazeler için cenaze namazı kılındı.

Törende, her iki şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kadir Görgülü’nün babası Süleyman Görgülü, törenin ardından fenalaştı. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın da müdahale ettiği baba Görgülü, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, CHP milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 10. Hava Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin naaşları, Asri Mezarlık’taki şehitliğe defnedildi.

Diyarbakır’daki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in cenazesi İzmir’de, er Mustafa Bilgili’nin cenazesi Amasya’nın Suluova,  er Recep Bodur’un cenazesi de Amasya’da toprağa verildi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş için İstanbul’da, şehit polis memuru Veysi Kakı için Mersin’de cenaze törenleri düzenlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X