Diyarbakır’a barış çıkarması

Kamuoyunun yakından tanıdığı 106 kişilik bir barış grubu, bugün Diyarbakır’da barış, yeniden müzakere ve Meclis’in çözümden yana aktif tavır almasını talep edecek. Buluşmada bir barış çağrısı iki dilde kamuoyuyla paylaşılacak.

Diyarbakır’a barış çıkarması

Sanatçı, siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerdenoluşan yaklaşık 100 kişilik bir barış grubu, bir süredir yoğun çatışma, ölüm ve yaralanmaların yaşandığı Diyarbakır’da, barış ve yeniden müzakere çağrısı yapacak. Örgütlerden bağımsız kişilerden oluşan barış grubu, bugün önce Sümerpark’ta bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, geçen Kasım ayında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi konuşacak.

İKİ DİLDE AÇIKLAMA

Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi’den tanıklıkların da dinleneceği buluşmada, sanatçılar bir Diyarbakır türküsü seslendirecek ve daha sonra iki dilde barış duyurusu okuyacaklar. Sur ilçesine doğru yürüyüp, Sevgi Anıtı önünde barış duyurusunu yeniden seslendirecek olan grup, ayrıca Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Belediyesi ve Diyarbakır Barosu’nu da ziyaret edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X