Diyarbakır’da 8 IŞİD üyesine tutuklama

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde IŞİD’e yönelik operasyonda yakalananlardan biri 18 yaşından küçük 8’i tutuklandı.

Diyarbakır’da 8 IŞİD üyesine tutuklama

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 4 gün önce terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 17 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 7 teröristin ölü ele geçirildiği, çıkan çatışmada 2 polis memurunun şehit düştüğü ve 5 polis memurunun yaralandığı hatırlatıldı.

Terör örgütü mensuplarından C.D, E.G, S.B. ve S.S’nin cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildiği belirtilen açıklamada, ölü ele geçirilen V.A. ile 2 örgüt mensubunun DNA testinin devam ettiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında aralarında suça sürüklenen çocuğun da bulunduğu 17 kişiden Ö.A, Ş.Y, İ.Ç, G.İ, M.E, H.Ş. ve M.K’nın savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, 10 kişinin de tutuklama talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliğine gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mahkemedeki ifade işleminin ardından V.Ö, O.T, N.T, M.İ, M.D, İ.Ç, B.Y. ile suça sürüklenen 18 yaşından küçük J.D, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi kapsamında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan tutuklandı. V.İ ve C.E, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X