Diyarbakır’da şehit sayısı arttı!

Diyarbakır’da önceki gün düzenlenen ve ikisi polis toplam dokuz kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda, yaralılardan bir sivil daha yaşamını yitirdi. Saldırıda ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Diyarbakır’da şehit sayısı arttı!

Yetkililer, patlamanın PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştiğinin telsiz dinlenmelerinden ortaya çıktığını, sivil kayıplar nedeniyle saldırı ile ilgili algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Patlamada yaklaşık 2 ton patlayıcının kullanıldığı, saldırıda kullanılan aracın ise çalıntı kaydı olmadığı bildirildi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde önceki gün sabah 07.53’te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınlarında meydana gelen bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda 2’si polis, 7’si sivil toplam dokuz kişi şehit oldu, 100 kişi de yaralandı. Yaralılardan bir sivilin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Patlama sırasında, önceki gece Ankara’dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder’in de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkesinin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder’in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi.

Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder’in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım’ın ise 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X