Diyarbakır’da tansiyonu mahkeme düşürdü

Diyarbakır merkez ve ilçelerine içme suyu pompalayan pompa istasyonlarındaki enerjiyi borçtan dolayı kesen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasındaki “su ve elektrik kesintisi” savaşı büyüdü, yargı 2 gündür süren o

Diyarbakır’da tansiyonu mahkeme düşürdü

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine idare mahkemesi, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi ve enerji akışı yeniden sağlandı.

NE OLMUŞTU?

Belediyeler neden elektrik borçlarını ödeyemediklerini açıklamaya çalışırken, DEDAŞ kesintilerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ise önceki gün DEDAŞ’ın kent merkezinde bulunan 4 binasındaki su sayaçlarını kontrol amacıyla söküp bu binaları susuz bırakmış, dün de ana hizmet binasının girişine kanalizasyon için kanal kazarak araçların ve personelin DEDAŞ’a giriş çıkışını engellemişti.

“PROVOKASYON”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ‘Bu kentte haksız ve hukuksuz bir şekilde susuz bırakanlara bu şehri dar ederiz’ diyerek, yaşananların açık bir provokasyon olduğunu savundu. 2 gündür kentte büyük bir gerilim yaşandığını anlatan Kışanak, ‘1.5 milyonluk kenti susuz bırakmak açıkça provokasyondur. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu eşkıyalıktır, hukuk tanımamazlıktır. Gidip yasal yollarla alacaklarını alabilirler, halkı susuz bırakamazlar’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X