Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Diyarbakır’da terör örgütüne operasyon

Silvan’da terör örgütüne yönelik operasyonda 3 av tüfeği, el yapımı 9 bomba, mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği ve çeşitli mühimmat ele geçirildi, 11 hendek kapatıldı, 20 barikat kaldırıldı.

Silvan'da terör örgütüne yönelik operasyonda 3 av tüfeği, el yapımı

Silvan’da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 3 av tüfeği, el yapımı 9 bomba, mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği ve çeşitli mühimmat ele geçirildi, 11 hendek kapatıldı, 20 barikat kaldırıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince dün ilçede gerçekleştirilen operasyonda Tekel Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’nde terk edilmiş halde şüpheli bir araç tespit edildi.

Araçta yapılan aramada 3 av tüfeği, 298 av tüfeği fişeği, 439 biksi- kanas fişeği, el yapımı 9 bomba, 42 metal bomba dış kabı, 10 kırık torpil kutusu, 19 litrelik pet şişe içinde benzin, 2 telsiz şarj aleti, elektrik kablosu, 8 roketatar mühimmatı, 4 roketatar, 4 çuval içinde baeyaz renkli toz madde, 12 kilogramlık mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği, giysi, pense ve bıçak bulundu. Malzemeler teknik, biyolojik ve kimyasal inceleme yapılmak üzere muhafaza altına alındı.

Operasyon kapsamında Mescit Mahallesi eski Bitlis Caddesi’nde bir binada yapılan aramada ise bir akü ve kablolu bomba düzeneği, bir piknik tüpü, 20 kalaşnikof kovanı, 6 av tüfeği kartuşu, 3  tekli inşaat eldiveni ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 örgüt mensubundan biri kaldırıldığı hastanede öldü, bir örgüt mensubu gözaltına alındı.

İlçe merkezinde güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla kazılan 11 hendek kapatıldı, kurulan 20 barikat kaldırıldı.


Avatar Seç KAPAT
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın ‘rüşvet ve organize suç örgütü
Sıradaki Haber Güzelbahçe Belediyesi CHP’de kaldı