‘Diyarbakır’daki terör saldırısını lanetliyorum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Saldırılar, terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır.” dedi.

‘Diyarbakır’daki terör saldırısını lanetliyorum’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington’da, düşünce kuruluşu Brookings Entitüsü’nde düzenlenen paneldeki konuşmasına, Diyarbakır’da güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırının gerçekleştiğini belirterek başladı.

Saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü, köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir. Milletimizin basireti ve desteğinin yanında, güvenlik güçlerimizin kararlılıklarıyla inşallah terör belasını bu ülkenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız.”

“Tahammülümüz kalmamıştır”

Terörün, Türk vatandaşlarını hedef almayı sürdürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, “Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların, Avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın PKK terör örgütünün ve uzantılarının geçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“Hakkın ülkemize teslim edilmesini bekliyorum”

Türkiye’nin, dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye’den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X