Diyetisyenden öğrencilere tavsiyeler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Güney, Özel Sentez Okulları 8’inci sınıf öğrencilerine ergenlikte görülen beslenme hataları ve doğru beslenme konusunda sunum gerçekleştirdi.

Diyetisyenden öğrencilere tavsiyeler

Ergenliğin; fiziksel, biyokimyasal, ruhsal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle yetişkinliğe geçiş dönemi olduğunu söyleyen Güney, “Şimdi ne yediğiniz ileride ne olacağınızı belirler” dedi. 

Ergenliğin kızlarda 10-12, erkeklerde ise 11-14 yaşları arasında başladığı ve ergenlik çağının 12-18 yaşları arasını kapsadığının altını çizen Güney, “Adolesan dönemi beslenmesi genç bireylerin biyolojik, pisikososyal ve bilişsel yönlerden beklenen gelişimi göstermeleri ve sağlıklı bir yetişkin olmaları açısından çok önemlidir. Bu dönemdeki fiziksel gelişmenin hızına bağlı olarak adolesanların enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçları da artmaktadır. Artan ihtiyaçların çeşitli nedenlerden dolayı karşılanamamasına bağlı olarak beslenme bozuklukları görülebilmektedir” diye konuştu. Yeterli ve dengeli beslenmenin yaşam boyu sağlık sigortası olabildiğini belirten Güney öğrencilere; spora başlamaları, okul takımında yer almaları, telefon konuşmaları yaparken yürümeleri ile televizyon ve bilgisayar karşısında daha az vakit geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X