Doğa harikası bu yer İznik`te yeni keşfedildi

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı`nın başkenti İznik, tarihi ile olduğu kadar doğasıyla da adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. İznik`in adını doğa spor severlerine duyuran Sansarak ve Dereköy kanyonuna bir rakip daha çıktı. İznik`in 15 km. kuzeybatı

Doğa harikası bu yer İznik`te yeni keşfedildi
HAYRİ ŞEN
 
Doğa harikası olarak bilinen Kanyonlar, trekking tutkunlarının vazgeçilmez parkuru olarak biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Nokta Dağcılık Kulübü üyelerinin İznikli doğa tutkunları Hilmi Sarı ve İbrahim Topuz rehberliğinde yaptığı doğa gezisinde Tacir köyü sınırlarında uzunluğu 14 kilometreyi bulan doğa harikası yeni bir kanyonu ortaya çıkardılar.
 
Tacir Kanyonu, Sarısu-Kırkharman köylerine ve Gürmüzlü-Sansarak kanyonuna uzayan iki farklı parkurdan oluşuyor. Kanyon, doğa tutkunlarını 11 metre yükseklikte şelalesi ve minik doğal göletleri ile kendisine hayran bırakıyor.
 
Nokta Dağcılık Kulübü’ne refakat eden Hilmi Sarı ve İbrahim Topuz, “Tacir kanyonunu, İznik’in köylerinin çevresini ve doğasını keşfetmek amaçlı yürüyüşümüzde rastgele keşfettik. Kanyon, zorluk derecesi orta olan kanyon iki koldan oluşuyor. Birinci kolu Sarısu-Kırkharman köylerine, ikinci kolu ise Gürmüzlü köprüsü-Sansarak kanyonuna çıkıyor. 6-14 km uzunluğundaki kanyonda şelale ve minik doğal göller bulunuyor. Tacir kanyonu doğa severlerin vazgeçilmezi olacağına inanıyoruz. Trekking turizmine aday yeni bir bölge” dediler.
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bir grup İznikli doğa tutkunu yine İznik sınırlarında Dereköy Kanyonu’nu ortaya çıkarmışlardı. Bugün Tacir köyünde keşfedilen kanyon ile birlikte ilçede ki kanyon sayısı 3’e çıkmış oldu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X