Doğa sporlarıyla ilgili herşey bu fuarda

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 3-4 Aralık tarihleri arasında 2 gün olarak planlanan fuar, 10:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebil

Doğa sporlarıyla ilgili herşey bu fuarda

Fuarın açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğa, macera ve spor turizmi kavramlarının son yıllarda önem kazanmasıyla Bursa’nın sahip olduğu doğal zenginlikleriyle Türkiye’nin en fazla rağbet gören illeri arasında yer aldığını söyledi.

Bu zenginliklere 4 mevsim kolayca ulaşma imkanı da eklendiğinde geriye ‘sormanın, öğrenmenin ve denemenin’ kaldığını ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle ‘sormak’ isteyenlere fırsat sunmak ve farkındalık oluşturmak, doğa sporlarına elverişli mekân ve imkânlarla dolu Bursa’yı Bursalılarla buluşturmak için Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’ni düzenlediklerini ifade etti.

ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ

Fuarla birlikte kırsal kalkınmaya ve doğa turizmine bir nebze olsun katkıda bulunmak, sonrasında ulusal alanda öncü olabilmek istediklerini belirten  Altepe, “Etkinlikte dağcılık, bisiklet, okçuluk, kano, yelken, izcilik, kayak-snowboard, yamaç paraşütü, atçılık, mağaracılık, tırmanış,  motor sporları, oryantiring, dalış ve off-road gibi doğa sporları alanlarında faaliyet gösteren oluşumlar bir araya geliyor. Fuar kapsamında ayrıca gösteriler ve uzman isimlerin katılımlarıyla söyleşi ile eğitimler düzenlenecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, açılışın ardından İnegöl, Harmancık, Büyükorhan ve Orhangazi belediye başkanlarıyla birlikte fuar alanlarını ve stantları tek tek dolaşarak katılımcı firma temsilcileriyle sohbet etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X