Doğa turizmine yatırım sürüyor

İnegöl Belediyesi tarafından Yeniceköy göleti kenarında hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin yanına yapılacak olan kamp merkezinin temeli atıldı.

Doğa turizmine yatırım sürüyor

Dünya turizmi içinde son yıllarda en hızlı büyüyen sektör olarak öne çıkan doğa turizmi için  İnegöl’de yatırımlar devam ediyor.

İlçede geçen ekim ayında Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)’un açılışı gerçekleştirirken, dün de bölgede yeni bir kamp eğitim merkezinin temeli törenle atıldı.

İnegöl’ü doğasıyla temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanının geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Aktaş, ‘ DOSTUM yani Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemiz BEBKA’ya sunulan toplam 121 başvuru arasından seçilerek destek almaya hak kazandı. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900 Bin TL olmasına rağmen süreç içerisinde yapılan ilave projelerle yaklaşık 2 milyon TL’lik bir bütçe ile bu nezih mekan oluşturuldu. DOSTUM’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motokros, bisiklet, ATV safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporu siz değerli misafirlerimizi bekliyor’ dedi. 

DÜNYA İLE YARIŞAN PROJELER

AK Parti Milletvekili Emine Gözgeç ise yaptığı konuşmada, dünya ile yarışan çok önemli projelere imza attıklarını söyledi. Milletvekili, Gözgeç, ‘Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bunları ancak güçlü bir yönetimle yapabiliyoruz. Projede emeği geçen her arkadaşımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Daha güçlü Türkiye ile daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağız’ şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından temele ilk harç konuldu. Aktaş ve Milletvekili Gözgeç, maket uçurup, ok attı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X