Doğadan gelen güzellik sırları

Kozmetikler için tonlarca para dökmeden ev konforunda ve tamamen evdeki doğal malzemeler ile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz güzellik iksirleri ile artık siz de kendi gücünüzün farkına varacaksınız. Sebze, meyve ve bakliyatlar ile hazırlanan bu güzellik

Doğadan gelen güzellik sırları

Cildiniz İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Doğal Güzellik İksirleri

Nar Ve Cilde Faydası

 

Muhteşem bir antioksidan kaynağı olan nar, yaşlanmaya başlayan cilt üzerindeki ufak kırışıklıkları, lekeleri ve ölü hücreleri almada oldukça başarılı bir meyvedir. Yeterli miktarda tükettiğiniz nar ile birlikte mevcut yaralarınızdan kalan iler zamanla ortadan kaybolmaya başlayacaktır. Eğer sivilcelerden şikayetçiyseniz nar bu konuda da sizin için çok büyük bir etki sağlayacaktır.

 

Narın güzellik iksiri sayılmasının ilk şartı mevsiminde yeterli oranda tüketmektir. Sonrasında ise nar özlü ürünleri kullanarak benzer bir etki sağlayabilirsiniz. Nar, içindeki omega 5 ve pusinik asit ile çok ciddi bir nemlendirme özelliğine sahiptir. Özellikle kış aylarında oluşan kuruluğun önlenmesinde etkili olan nar, soğuklarda deriyi koruyan bir koruyucu niteliğindedir. Ayrıca hastalıklardan korunmada ve cildin sıkılaşmasında da önemli bir rol oynar.

 

Yaban mersini özellikle gençliğini yeniden kazanmak isteyenlerin en çok tükettiği ve tercih ettiği meyveler arasında yer alıyor. Yaban mersini tüketenlerin yapılan araştırmalara göre içeriğindeki antioksidanlar sebebi ile yaşlanma etkilerini geciktirdiği kanıtlanmış durumda. Haftada bir ya da iki kez yaban mersini maskesi uygulayarak siz de yılların etkisini yok edebilirsiniz.

 

Havuç Ve Faydası

 

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebze olan havucun cilt üzerindeki etkileri de oldukça yüksek. Sadece göz sağlığında değil, cilt sağlığında da oldukça etkili olan havucun yararları arasında; sivilceleri ortadan kaldırması, çatlak ve kırışıklıkları iyileştirmesi, cildin gözeneklerini temizlemesi ve sıkılaştırması, cildi canlandırması ve güzelleştirmesi sayılabilir.

 

Biber Ve Faydaları

 

Biberin aslında oldukça etkili bir kozmetik ürün olduğunu biliyor muydunuz? Cilt lekelerinin kaybolmasını sağlayan biber, düzenli olarak kullanıldığında cildinizde birçok olumlu etki yaratacaktır. Yalnız biberin etki etmesi için mutlaka tatlı biber tercih etmelisiniz. Biberi rendeledikten sonra yüzünüze sürmeniz lekelerin kısa süre sonunda yok olduğuna şahit olmanızla sonuçlanacaktır.

 

Somon Ve Faydaları

 

Yıllar DNA’nızı bozsa da somon bu etkileri yok edebilir. Yaşlanmaya karşı çok güçlü bir etkiye sahip olan somon, uzmanlar tarafından son dönemlerde mercek altına alınmış durumda. Somon DNA’sı kullanarak kaza ayaklarınıza, göz altı torbalarınıza ve ince çizgilerinize veda etmeniz artık hayal değil.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X