‘Doğal’ zafer

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesi, Rize Çamlıhemşin’deki protestolar sayesinde durdu.

‘Doğal’ zafer

Rize İdare Mahkemesi, yaylalarda yol yapımının doğaya ve turizme zarar vereceğini öne süren 9 kişinin açtığı davada, Çamlıhemşin’de yapımı süren Haczane-Huser yaylaları bağlantı yolu çalışmalarının yürütmesini “telafisi güç zararlara yol açacağı” gerekçesiyle geçici olarak durdurdu.

Mahkeme, davalı tarafın savunması alınıp yol yapımının iptal edilip edilmeyeceğine ya da yürütmesinin tamamen durdurulup durdurulmayacağına karar verilene kadar zaman geçeceği için yol yapımının yürütmesini önceden durdurdu. Mahkeme, davalı Orman Genel Müdürlüğü’ne savunmasını yapabilmesi için 15 gün süre verdi. 

Rize’deki idari mahkeme ayrıca Fırtına İnsiyatifi grubunun açtığı başka bir davada, idarenin savunmasını almaya gerek görmeden bir “yürütmeyi durdurma” kararı daha vermişti. 

 

HAVVA ANA ÖN SAFTA

Rize Çamlıhemşin Kaymakamlığı önünde Yeşil Yol’u protoste için toplanan yüzlerce kişi, “Adı yeşil özü kara” benzetmesi yapılan projenin durdurulmasını istedi. Etkinliğe katılan CHP’nin Karadenizli milletvekilleri de projeye tepkilerini dile getirdi. “Susma haykır, Yeşil Yola hayır” sloganları atılan eylemde, ‘Yeşil Yol istemiyoruz’ pankartları açıldı. Havva Ana adıyla Yeşil Yol mücadelesinin simgesi haline gelen 63 yaşındaki Rabiye Bekar da grubun önünde yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X