Doğalgaz boru hattı olmayan yerlere CNG ile gidecek

EPDK Başkanı Yılmaz, doğalgaz boru hatlarının ulaşamadığı bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına CNG ve LNG yöntemiyle doğalgazın taşınmasına imkan sağladıklarını söyledi.

Doğalgaz boru hattı olmayan yerlere CNG ile gidecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul’da bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ISTRADE 2016’nın açılışında konuştu.

 

Türkiye’de 76 ilde ve 200’ün üzerinde ilçede boru hatlarıyla doğalgaz kullanımı olanağı sağlandığını ancak halen bazı bölgelere gazın götürülemediğini belirten Yılmaz, “Kurul olarak geçtiğimiz günlerde aldığımız bir kararla boru hatlarının ulaşmadığı bölgelerde, doğalgazın yerleşim alanlarına CNG ve LNG yöntemiyle taşınmasına imkan sağladık. Artık her bölgede bulunan vatandaşlarımız doğalgaz konforundan yararlanabilecek. Sektörümüz ve vatandaşlarımız için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Bu düzenlemenin yatırım ve istihdamın artmasıyla doğalgaz piyasasının derinleşmesini sağlayacağı umudunu dile getiren Yılmaz, “Nasıl ki son yılların en önemli projelerinden birisi olan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın gerçekleşmesi, her türlü engele rağmen başarıldıysa önümüzdeki yıllarda ülkemizin bir enerji ticareti merkezi olmasını da başaracağımıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Doğalgaz ticareti için mevzuatı tamamlayacağız”

 

Doğalgaz piyasasında önümüzdeki dönemde yapılacak düzenlemelerle ilgili de Yılmaz, “Dengeleme gazı piyasası yanında organize toptan satış piyasası mantığında gün öncesi ve gün içi işlemler ile doğalgaz ticaretinin yapılabilmesine imkan tanıyan mevzuatın çalışmalarını tamamlamayacağız. Böylece doğalgaz piyasasında referans fiyatı oluşmasını sağlayarak yatırımlar için doğru sinyallerin verilmesini temin edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X