Doğanın pili bitmesin

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği geri dönüşüm uygulamalarından biri olan Atık Pil Toplama Kampanyası’na okullardan destek çığ gibi büyüyor.

Doğanın pili bitmesin

CEMAL KIRGIZ

Atık pil toplama kampanyası, okulların ana sınıfları ve 4. sınıflarında eğlenceli ders programı gibi yürütülüyor. Pilot Bölge olarak seçilen Lale-Kemal Kılıç İlkokulu’nda ana sınıfı ve 4. sınıf öğrencileri 10 günlük kampanya süresinin henüz üçüncü gününde belediye tarafından bırakılan tüm atık kutularını doldurmayı başardılar. Gemlik Kaymakamlığının da desteklediği uygulama sonrasında öğrenciler oyuncak ile ödüllendirildiler. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ve Okul Müdürü Sinan Sevinç öğrencileri tebrik ederek, uygulamanın ilçedeki tüm okulları kapsayacağını bildirdiler.

ÇEVRE BİLİNCİ

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, çevre bilincinin küçük yaşlarda verilmesinin bilinç altlarında ‘kirleten Anlayışı’ bitireceğini kaydetti. Denizlerin ve toprağın giderek kirlenmesi, bilinçsiz tüketim ve ilaç kullanımının yanı sıra ağır metal zehirlenmelerinin en az binde bir oranında görülen hastalıkları bile 70’de, 80’de bire düşürdüğünü hatırlatan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı da, bu acı gerçeğin önüne bilinçli bir toplum yaratmakla geçilebileceğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X