Doğanlar Apartmanı’nın enkazından çıkan eşyalar duygulandırdı

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı alan Bayraklı Mahallesi’ndeki Doğanlar Apartmanı’nın enkazı kaldırıldı. Enkazdan geriye hüzün dolu anılar kaldı.

Doğanlar Apartmanı’nın enkazından çıkan eşyalar duygulandırdı

Ege Denizi’ndeki 6, 6 büyüklüğündeki deprem, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında kaydedilmişti.

Deprem sonrasında büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam 1528 artçı sarsıntı oldu.

İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 13’ünde çalışmalar tamamlanmış olup 3 noktada 4 binada çalışmalara devam ediliyor.

Doğanlar Apartmanı’nda enkaz kaldırma tamamlandı

Depremden 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek’in kurtarılış anlarıyla hafızalara kazınan Doğanlar Apartmanı’ndaki enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

İş makineleriyle gerçekleştirilen enkaz kaldırma çalışması sırasında Düzce’den gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, 7 katlı apartmandan geriye kalan eşyaları ayırdı.

Fotoğrafın arkasındaki yazılı not duygulandırdı

Oyuncaklar, albümler, kitaplar, turnuvalarda kazanılan madalyalar gibi manevi değere sahip sayısız eşya, sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılay çadırına gönderildi.

Eşyalar arasından çıkan bir fotoğrafın arkasına küçük bir çocuğun eliyle yazılmış “Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın aziz varlığımız. Seni çok seviyorum anneciğim” yazılı not dikkati çekti.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X