Doğanşehir’de Yerli Şerbet Üretildi

Ramazan ayı nedeniyle genelde İslam aleminde ikramlar yapılır. Bu ikramların başında iftar yemeği ve şerbet çeşmeleri gelir. Doğanşehirli usta Murat Ş…

Doğanşehir’de Yerli Şerbet Üretildi

Ramazan ayı nedeniyle genelde İslam aleminde ikramlar yapılır. Bu ikramların başında iftar yemeği ve şerbet çeşmeleri gelir. Doğanşehirli usta Murat Şahin kendi icadı ve imalatı olan, formülünü sır gibi sakladığı şerbetin adını açıkladı. İsmi Kaymakam Şerbeti. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Ramazan geleneklerine yeni bir icat damgasını vurdu. Murat Şahin isimli usta kendi icadı olan şerbeti, Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu’nun destekleriyle yaparak halka sundu. Şerbetin mucidi Murat Şahin, “Doğanşehir’de bu ve buna benzer projelerimiz var, sağ olsunlar Kaymakamımız Murat Irgatoğlu’da destek verdiler, ürünümüzün tanıtımını yaptılar, biz de bir isim arıyorduk. Böylece adına Kaymakam Şerbeti dedik. Amacımız tamamen organik bir ürün ortaya çıkarmak. Kimyasal içermeyen bu ürünümüzde yaklaşık 50 çeşit baharat kullandık ve böyle bir lezzeti değerli kaymakamımız sayesinde ortaya çıkardık. Kaymakam şerbetini içenler mesir macununa benzetiyor. İçeriği zengin enerji dolu bir içecek” dedi. Şerbetin tadına doyum olmadığını belirten Başbakanlık Müsteşarı Birol Erdem ise, bu tadı unutmayacağını ve Ramazan ayı boyunca burada kalarak, her akşam Kaymakam Şerbeti içeceğini belirtti. Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu da şunları söyledi: “Murat kardeşime yardımcı olduk, Kaymakamlık olarak destek vereceğimizi söyledik. Ramazan ayı boyunca Doğanşehir’deki tüm camilerde sırasıyla şerbetimizi dağıtacağız. Ayrıca bu kaliteli emeğin tanıtılması ve Doğanşehir adına tescillenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Cemaatte memnun kaldı, herkes çok beğendiğini söyledi. Murat kardeşimin şerbetin ismini Kaymakam Şerbeti koyması açıkçası bana da sürpriz oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Şerbetin tadına bakan Başbakanlık Müsteşarı Birol Erdem, Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ünlü Halk Ozanı Hanifi Ünver ve Doğanşehir Merkez Camii cemaati şerbete tam not verdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X