Doğaya ve geleceklerine sahip çıkıyorlar! Tohumun yolculuğu minik ellerle başladı

Kestel’de görev yapan iki öğretmenin başlattığı ‘Tohumdan fidana’ projesi ile Bursa, İstanbul ve Mersin’de bulunan okullardan toplam 100 öğrenciye, doğayı korumaları, toprağa, suya ve geleceğe sahip çıkmalarını aşılanıyor. 9 okul öncesi eğitim öğretmeni, bir de sınıf öğretmeninin yer aldığı projede, çocukların doğaya karşı farkındalıklarını sağlamaları ve ekolojik sorumluluklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

Doğaya ve geleceklerine sahip çıkıyorlar! Tohumun yolculuğu minik ellerle başladı

Kestel Anaokulu öğretmeni Ummuhanı Özbek 13 öğrenci ve Kestel Mehmet Akif İlkokulu öğretmeni Handan Gürbüz, 6 öğrenci ile kurucu olarak başlattıkları proje kısa sürede, Bursa İstanbul ve Mersin’den 9 öğretmen ve toplam 100 öğrenciye ulaştı.

ÇOCUKLAR DOĞADAN UZAKLAŞMASIN…

Proje kurucularından Kestel Anaokulu öğretmeni Ummuhanı Özbek, günümüzde özellikle 4-12 yaş aralığındaki okul çağı çocuklarının doğadan uzaklaştıklarına dikkat çekerek, doğadaki temel ilişkiler hakkında yeterli bir algı düzeyinde bulunmayan çocukların, daha çok nesne odaklı bir doğa anlayışına sahip olduğunu söyledi. Bu projeyle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların deneyimler yoluyla doğayı öğrenmeleri ve yaşam alanı haline dönüştürmelerini amaçladıklarını vurgulayan Özbek, “Öğrencilerimizle ‘tohumlar fidana dönüşsün’ diyerek yola çıktık. Çocuklarımızın doğa ile iç içe olmalarını, doğayı korumalarını, toprağa, suya, dolayısıyla geleceğe sahip çıkmalarını hedefledik. Covid-19 pandemisi günlük yaşantımızda farklılıklar oluştursa da biz ve çocuklarımızı doğadan uzaklaştırmasın istiyoruz. Projemizde çocuklarımız doğa ile iç içe olurken, onların toprağa, tohuma ve suya dokunarak üretmelerini sağlıyoruz. Ağaçlar ve tohumlar hakkında bilgi edinen çocuklar, sabır ve işbirliğinin önemini anlamış oluyor. Bitki çeşitliliğini ve coğrafi bölgeler arasındaki ilişkiyi fark ederken, sorumluluk alarak özgüven kazanıyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X