Doğma büyüme Bursalı Bursasporlu

OLAY SPOR’a konuşan 21 yaşındaki kaleci “Tribünden geldim. Bursa yüreği kocaman bir şehir. İnanın bizdeki heyecan, hırs, istek hiçbir yerde yok. Belki başarısız sezonlar geçirebiliriz fakat bu bizim büyüklüğümüzden hiçbir şey alıp götürmez” dedi.

Doğma büyüme Bursalı Bursasporlu

Bursaspor camiasının çok şeyler beklediği isimlerden biri de Muhammed Şengezer’dir. Geçen sezon Harun Tekin’in sakatlık yaşadığı süreçte başarılı maçlar çıkaran genç file bekçisi, beklentileri bir hayli yukarıya taşıdı.

Afyon kampında OLAY SPOR’un sorularını yanıtlayan Muhammed’in ilginç futbol öyküsünü de dinledik. Doğma büyüme Bursalı ve Bursasporlu olan 21 yaşındaki kaleci “Bursa çocuğuyum, Bursasporluyum. Tribünden geldim. O heyecanı, atmosferi çok iyi bilirim“ diye konuştu. 

FORVETTEN KALECİLİĞE

Futbola forvet olarak başladığını fakat bir anda kendisini kalede gördüğünü ifade eden Muhammed şöyle konuştu “Futbola Atıcılarspor’da forvet olarak başladım. Ayak tekniğim bundan dolayı iyi.

Hipodrom’da kazanana futbol topu verilen bir yarışma vardı, beton sahada.  Kaleci yok dediler ‘ben geçerim’ dedim. Yolspor’dan hocalar beni beğenmiş ve transfer etmek istediklerini söylediler. Bir anda forvetten kaleciliğe geçtim. Aklımın ucunda dahi yoktu böyle birşey.”

ÖNÜMÜZDE KİMSE DURAMAZ

“Şimdilerde iyi ki kaleci olmuşum diyorum. Bursaspor forması benim için çok büyük. Taraftarı olduğum takımın formasını giyiyorum. Bunu ben kelimelerle anlatamam.

Tribündeki insanların maçı izlerken neler hissettikleri çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende oradan geldim. Bursa yüreği kocaman bir şehir.

Biz birlikte olduğumuz vakit önümüzde kimse duramaz. Bizim şehrimizdeki heyecan, tutku, hırs, istek inanın hiçbir yerde yok. Belki başarısız sezonlar geçirmiş olabiliriz fakat bu bizim büyüklüğümüzden hiçbir şey alıp götürmez”

İdolüm Sercan Yıldırım’dı

“Futbola forvet olarak başladığım için idolüm Sercan Yıldırım’dı. Çalım atardı hoşuma giderdi. Kalecilik aklımın ucunda yoktu. Şimdi takım arkadaşım. A takıma çıkınca çok şaşırmıştım. Çok seviyordum Sercan abiyi. Kısmet bu işler. Hem güzel hem de heyecan verici bir olaylar” dedi. 

Geceleri uyuyamadım

Bursaspor kaleciler olarak çok şanslı. Geçen sezon Paul Le Guen bana güvendi. Ona teşekkür ediyorum. Önümü açtı. Mert abi gittiği vakit ‘2.kaleci olabilir miyim acaba’ diyordum.

Geceleri uyuyamıyordum bazen. Harun abi mesela antrenmanda sakatlık yaşadığı zaman oynayacağım maçlar gözümün önüne gelirdi.

Karabük maçında Allah oynamayı nasip etti. Süper Lig’deki ilk maçımdı. Harun abi “Sana güveniyorum’ dedi, teselli etti. Oynadığım maçlarda elimden geleni yaptım. Bu duygu çok farklı. Hiç bitmeyecek birşey” diye konuştu. 

Yılmaz Bal farklı bir hoca

Samet Aybaba’nın yardımcılarından kaleci antrenörü Yılmaz Bal’ın değerli bir isim olduğunu belirten genç kaleci Muhammed, “Kaleci antrenörlerin hepsinin stili farklı.

Yılmaz Hoca akıllı bir insan. İyi düşünüyor. Hepimize birşeyler katacaktır. Saha dışında da yardımcı oluyor. Tarzıyla farklı bir isim. disiplinli bir hoca” dedi. 

Biz de Mehmet Zeki gibi olabiliriz

Hedeflerinin arasında yurt dışına gitmek olduğunu vurgulayan Muhammed, “Benim ilk hedefim oynamaktı. Bunu başardım, şimdi devam ettirmek istiyorum.

Yurt dışı düşünüyorum. En yakın arkadaşım Mehmet Zeki, Fransa’ya gitti. Bu hepimize  örnek. Biz de Zeki gibi olabiliriz. O, inandı ve başardı. Avrupa’ya forma giymek her oyuncunun hedefinde olmalı” şeklinde konuştu. 

İlk 5 neden olmasın?

Bursaspor’un bu sezonki hedeflerinden de bahseden Muhammed, “Bu sezon iyi bir Bursaspor olacak sahada. Geçen 2 sene de herkesi çok üzdük. Taraftar yine de arkamızda durdu.

Türkiye’nin en büyük taraftar grubu bizde. Bunu herkes söyler. Takım olarak iyi şeyler yaparız. Gelecek takviyelerle birlikte ilk 5 olur diye düşünüyorum. Bunu başarmamak için bir neden yok“ diye konuştu.

Anneannem beni yürüyerek idmana bırakırdı

Ailesinin kendi üzerinde büyük emeği olduğunu belirten Muhammed Şengezer, “Ailem benim tek güven kaynağım. Annem, babam, kardeşlerim sağolsunlar hep arkamda. Dedem ve anneannem de bana çok yardımcı oldu. Anneannem beni yürüyerek Yolspor’a bırakırdı. Ben zor bir yerden geldim.

Allah’a şükür geldiğim yeri unutmuyorum. Dedem de motorla idmanlara götürürdü. Benim için çok büyük şeyler bunlar. Allah razı olsun onlardan. Onları mahcup etmek istemiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X