Doğru beslenin kanseri engelleyin 

Son yıllarda vaka sayısı artan kanseri genetik etkenler, çevresel faktörler gibi nedenler tetiklese de hastalığın önemli nedenlerinden birini de beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.

Doğru beslenin kanseri engelleyin 

Yüzde 30 oranında kanser olmayı etkileyen beslenme alışkanlıkları düzenlendiği takdirde belli bir oranda kanseri bertraf etmiş sayılıyoruz. Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Küçük, sağlıklı beslenmek, her gün 30 dakika tempolu yürümek ve ideal kilo aralığında kalmak gibi 3 önemli kurala dikkat etmenin oranı kanseri engelleme oranını yüzde 40’a kadar çıkardığını söyledi.

7 ETKİLİ BESLENME ŞEKLİ…

Kansere karşı 7 etkili beslenme şeklinin bulunduğunu kaydeden Küçük, çok çeşitli sebze ve meyve tüketmenin önemine vurgu yaptı. Gün içinde yeterli meyve ve sebze tüketen kişilerin, tüketmeyenlere nazaran yüzde 10 daha az kanser riski taşıdığını ifade eden Küçük, “Kanserden korunmak için her gün mümkün olduğunca farklı renkte sebze ve meyveler tüketin. Tahıl ve kurubaklagili ihmal etmeyin. Karbonhidratı hayatınızdan çıkarmayın. Ancak sadece ‘kaliteli’ dediğimiz, tam tahıl kaynaklarını ve kuru baklagilleri tüketin. Tahıllar, B1 vitamini kaynağıdır. Ayrıca haftada en az 2-3 gün mutlaka balık tüketin. Bununla birlikte kırmızı et tüketimini sınırlandırın. Çünkü gereğinden fazla kırmızı et tüketimi mide ve kolon kanseri riskini arttırıyor. Şekerden uzak durun. Probiyotikleri ihmal etmeyin. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini içeren soya ve kanola yağı, soya fasulyesi, keten tohumu, fındık ile ceviz gibi yağlı tohumları da yemeyi ihmal etmeyin” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X