Doğu Garajı isyanı

Büyükşehir Belediyesi`nin Doğu Garajı`nı kaldırmaya yönelik hazırlıklar yapması Gürsu ve Kestel hattında çalışan minibüsçü esnafını ayağa kaldırdı.

Doğu Garajı isyanı
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Doğu Garajı’nın kapatılıp minibüslerin Kestel ve Gürsu metro istasyonları yanına kurulacak alanlardan sefer yapmasının gündeme gelmesi minibüsçü esnafının tepkisine sebep oldu. Gürsu Nakliyeciler Taksiciler ve Kamyon Esnaf Odası Başkanı Recep Kaya ve Kestel Minibüs Kamyon Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Meysun Ayva, Doğu Garajı’nda ortak basın açıklaması yaptı.
 
‘GÜZERGAHIMIZA DOKUNMAYIN’
 
Kestel Minibüs Kamyon Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Meysun Ayva, UKOME’ye bir dilekçe ile başvurarak, esnafın mağdur edilmeyip, bu meselenin çözüme kavuşturulması için altı maddeden oluşan teklif sunmalarına rağmen, aradan altı ay gibi bir zaman geçmesine rağmen henüz bir cevap alamadıklarından yakındı.
 
Büyükşehir Başkanı Recep Altepe’den kendilerini mağdur etmeyecek bir düzenleme isteyen Ayva, “Yine o bölgede bizlere çalışma alanı oluşturmasını istiyoruz. Biz Kestel ve Gürsulu şoför esnafı olarak, güzergahlarımıza dokunulmasına asla sessiz kalmayacağız. Nasıl ki Bursa’nın diğer minibüsleri haklarını arayıp kazandı ise biz de aynı yolda giderek sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bakanlar Kurulu kararıyla 1986 yılında esnafımıza verilen tahditli plakaların şehrin içinde çalışan diğer minibüslerle aynı anda alındığını ve aynı haklara sahip olduğumuzu UKOME’ye hatırlatmak istiyoruz. 8.5.2014 tarihli dilekçemiz ile sunduğumuz çözüm tekliflerinden hangisi en uygun ise devreye sokulmasını UKOME’den bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
YENİ YER GÖSTERİLMELİ
 
Minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi’nden; Doğu Garajı civarında başka bir noktada yeni bir yer gösterilmesini, güzergahları üzerinde bulunan Ankara yolu ile Mahmudiye Caddesi ve Ali Ferruh Yücel caddelerinin kesiştiği bölgeye yolcu indirip bindirmek için cep yapılmasını, hal köprülü kavşağından bekleme yapmaksızın dönmelerine müsaade edilmesini, Yıldırım bölgesinde çalışan minibüslerin halen kullanmakta olduğu Santral Garaj kavşağı, Demiryolu Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Uluyol güzergahlarından birinin kendilerine de tahsis edilmesini istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X