Doğu minibüslerine yeni düzenleme

UKOME kararıyla, İnegöl, Yenişehir, Barakfakih ve Narlıdere minibüsleri Kestel’deki aktarma merkezine kadar çalışacak. Kestel, Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüsleri ise Mimar Sinan Kavşağı’ndan dönecek.

Doğu minibüslerine yeni düzenleme

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), aldığı yeni kararlarla ulaşıma yeni düzenleme getiriyor. Özellikle Ankara Yolu trafiğini ilgilendiren kararlar,  kent ulaşımının ana omurgasına oluşturan Bursaray’a göre şekilleniyor.

UKOME Kurul Kararı doğrultusunda Doğu Garajı iptal edilirken, İnegöl, Yenişehir, Barakfakih ve Narlıdere minibüsleri bundan böyle Bursaray’ın Kestel İstasyonu yanında oluşturulan aktarma merkezine kadar gelebilecek. Bunun yanısıra kentin doğusundaki Kestel, Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüsleri  Mimar Sinan Kavşağı’na kadar gidip buradan ring yapacak. Mimar Sinan Kavşağı’ndan yukarı dönecek olan Kestel, Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüsleri, Mimar Sinan Bulvarı’ndan geçtikten sonra Kıbrıs Sokak’tan inerek Arabayatağı istasyonuna yakın bir noktadan Ankara Yolu’na çıkmış olacak. Bu karar doğrultusunda, diğer şehir içi minibüs hatları da peyder pey istasyonlara dikey yolcu taşıyacak şekilde düzenlenecek. Yeni uygulamanın önümüdeki günlerde hayata geçmesi bekleniyor.

MİNİBÜSÇÜLER TEPKİLİ…

UKOME kararı, minibüsçülerin tepkisine yol açtı. Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, minibüsçü esnafının öfkeli olduğunu belirterek, daha fazla yorum yapmak istemediğini söyledi.  Kestel Minibüsçüler Odası Başkanı Meysun Ayva da, yeni düzenlemeden memnuk olmadıklarını, mağdur edildiklerini kaydederek, “Bizim en fazla 10-15 arabamız trafikte. Trafiği asıl mağdur eden dağıtılan S plakalardır. Bütünleşik bilet sistemine dahil edilmedik diye bu düzenleme yapılıyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

MİNİBÜS VE TAKSİ’YE ZAM…

Öte yandan, UKOME’de ayrıca minibüs ve taksilere zam kararı da çıktı. Tüm uzun hat minibüsler 25 kuruş zamlanırken, istasyonlara dikey çalışma kararı alınan hatlara ise zam uygulaması yapılmadı. Taksi açılış ücretleri 3 lira 10 kuruştan, 3 lira 30 kuruşa çıkarken, kilometre tarifesi de 2 lira 70 liradan 3 liraya çıktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X