Doğubayazıtlı muhtarlara kırsal hizmetler anlatıldı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden gelen 45 kişilik muhtar heyetine, İnegöl Belediyesi’nin kısala yaptığı yatırımlar anlatıldı.

Doğubayazıtlı muhtarlara kırsal hizmetler anlatıldı

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “91 köyümüz ve 4 beldemiz vardı. 2014 yılından itibaren 91 mahalle ve beldeler mahalleye dönüşerek mahalle sayımız 116’ya yükseldi. Bu uygulamayla birlikte İnegöl Belediyesi’nin köylere de hizmet etme zorunluluğu ortaya çıktı. İl Özel İdare kaldırılarak kırsal mahallelere hizmet belediye eli ile götürülmeye başladı. Şuan sizin İl Özel İdare’den aldığınız hizmetleri, biz İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize götürüyoruz” dedi.

KIRSAL MAHALLELER GÜÇLENDİRİLİYOR

Çiftçilere ve tarımın kalkınması yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yiğit, “Çiftçimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Gerektiğinde bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Çiftçilerimizi gerek yurtiçi gerek yurtdışında çeşitli fuarlara götürüyoruz. Kırsal mahallelerimizde imar açısından düzenlemelere de başladık. Ayrıca salça çekme makinelerinden ceviz soyma makinelerine, tarım fuarlarından fidan dağıtımlarına kadar birçok konuda çiftçimize destek oluyoruz. İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalar da var. Kırsal mahallelerimize eski sistemde İl Özel İdare’nin götüremeyeceği hizmeti, en kısa sürede ulaştırarak kırsal mahallelerimizi güçlendiriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X